Nyilatkozat

2017. 10. 13-án egy B. Károly nevű úr panaszt tett az oldal ellen, mondván, hogy

Tisztelt Webnode!

Felhasználónk értesítése alapján tudtuk meg, hogy az önök szolgáltatását használják a személyem és az általam vezetett projekt lejáratására. Az oldalt a visszajelzésekből egyértelműen velem azonosítják, így tisztelettel megkérem Önöket, hogy távolítsák el a tartalmat.

A további kérésem pedig az lenne, hogy mivel az ügyben feljelentést kezdeményezek és bírósági eljárást indítok, a létrehozó, karbantartó adatait: email címet, IP címet, lokációt vagy bármi egyebet a hatóság eljáráshoz szíveskedjenek most elkülöníteni és archiválni, mivel azt gyanítjuk, hogy ugyanaz a személy áll az összes hasonló tartalom mögött. Remélhetőleg ezt majd a hatóság tisztázni tudja.

A Weboldal címe: magor.webnode.hu

Köszönöm:

B. Károly

Semmi konkrétum, csak így. Szerencsére a tartalomszolgáltató rugalmasan kezelte az ügyet, ezúton is köszönet érte!

A válaszom a következő:

(emailben is elküldtem, de hátha itt is olvassa)

Tisztelt B.Károly!
Feltételezem, hogy Ön olvassa soraimat, legalábbis a Facebook csoportjukból erről biztosítottak.

Ön a mai nap folyamán panaszt tett a Webnode tartalomszolgáltatónál, hogy az általam kezelt honlap tartalma Ön és munkája ellen irányuló lejáratás. A szolgáltató ezért blokkolta az oldalt.

Ezen kívül Ön perrel is fenyegetőzött, és valami összeesküvés mozgatójaként nevezett meg. Ezt a vádat itt és most elutasítom, mert sem lejáratást nem végzek Ön ellen, sem résztvevője nem vagyok az "összes hasonló tartalom" készítésének.

Az oldalt szórakozásból készítettem, fiktív adatokkal. Sztereotípiákat használva írtam le egy elképzelt magyar operációs rendszert, és az azt körül lengő "jó magyar mentalitást". A tartalmat ismerve roppant kellemetlen, hogy ebben Ön magára ismert. Természetesen azóta utánanéztem, és már tudom, hogy Ön a (jófej vagyok)-re gondolt a projektje alatt. Sajnálom, hogy ekkora hasonlóság van az én fiktív "rendszerem" és az Öné között.

Mindemellett az oldalon semmilyen adat, kép nem utal közvetlenül Önre vagy az operációs rendszerére - mivel ez soha nem is állt szándékomban. Ezért nyomatékosan kérem, hogy fontolja meg, mielőtt pereskedni kezd. Nem a magam érdekében, mert semmi terhelőt nem tud rám bizonyítani (mert nincs is). Csak feleslegesen ne húzzuk egymás idejét. A perköltséget meg inkább a rendszerére fordítsa, ami ezáltal fejlődik: win-win (vagy lin-lin?) helyzet.

Végezetül - és ezt nem sértésként mondom - olvastam a (jófej vagyok)-on az Ön hozzászólásait, és őszinte leszek: szerintem semmi szükség nincs Ön elleni lejáratásra, amíg Ön ilyen hangnemben beszél a felhasználókról és az informatikus kollégákról. Ezzel a viselkedéssel saját maga alatt vágja a fát, de természetesen ehhez joga van. Csak nem szerencsés.

Az oldalam pedig marad, mert semmi köze a (jófej vagyok)hez.

Maradok tisztelettel,
Magor

© 2018 WEBX Ügynökség. 1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!